stuyt

Opdrachtgever: ProWonen

Aan de Voorstad in Borculo werd het na sloop van 2 oude winkelpanden mogelijk om een nieuw woongebouw voor cliƫnten van de Lichtenvoorde te realiseren.

Het beschikbare diepe kavel kent 2 karakters, een formele zijde aan de Voorstad en een meer informele kant aan de Poortstraat. Deze tegenstelling komt in het gebouw tot
uitdrukking. Aan de Voorstad wordt aansluiting gezocht bij de historisch aanwezige structuur, de gevel aan de Poortstraat is informeel en verwijst met de pergola’s, de veranda en het gebruik van hout naar een tuingerichte gevel.

Het woongebouw bestaat uit 2 blokjes met appartementen die vanuit de in het hart gelegen patio met trap en lift worden ontsloten. In dit hart van het gebouw zijn ook weer
veel natuurlijke materialen toegepast wat voor een heel plezierig klimaat zorgt. Aan de Poortstraat is op de begane grond nodige parkeerruimte gerealiseerd.

De appartementen zijn zelfstandig woningen die zijn voorbereid om in de woningen volledig zorg te kunnen geven. De hele maatvoering is afgestemd op mogelijk gebruik door minder validen.