stuyt

Opdrachtgever: particulier

Het realiseren van een familie woning in de ‘Riethorst’ in Arnhem Schuytgraaf, gaf de gelegenheid om het spanningsveld op te zoeken tussen traditionele, door het beeldkwaliteitplan bepaalde, vormgevingsprincipes en een open moderne manier van leven. De eigentijdse toevoegingen aan het traditionele volume, weerspiegelen in het exterieur en het eigentijdse open interieur. De woning is vanuit de traditie ontworpen maar getransformeerd tot een huis voor het leven nu. De gerealiseerde woning refereert aan het archetype van de hallen boerderij. Een stoer eenvoudig volume. De gehele woning is rietgedekt waarbij het riet naar de achterzijde toe tot vlak boven het maaiveld doorloopt. Door de achtergevel open te werken en de gebinten binnen de grote overkapping die ontstaat, zichtbaar te laten ontstaat een intensieve open relatie met de tuin.